Jönköpings-Posten avslöjade i måndags att Martin Thörnberg hade gjort klart med en ny klubb – om Lev Prag skulle dra sig ur KHL på grund av ekonomiska problem.

Och så blev det.

Lokomotiv Jaroslavl

7 september 2011 var dagen som skakade om hockeyvärlden. Hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl, med Ste..

Lokomotiv Jaroslavl

7 september 2011 var dagen som skakade om hockeyvärlden. Hockeylaget Lokomotiv Jaroslavl, med Stefan Liv, förolyckades i en flygplanskrasch på väg till bortamatchen mot Dinamo Minsk. Samtliga spelare omkom i olyckan.

Klubben Lokomotiv har i dag återhämtat sig och i laget spelar bland annat Staffan Kronwall. Även tidigare HV-spelaren David Ullström har spelat där.

Klubben det ryktats om blev bekräftat i dag: Martin Thörnberg väljer spel i Lokomotiv Jaroslavl.

– Jag har sagt att jag inte vill tillbaka till Ryssland men när det här tillfället dök upp kändes det speciellt, berättar Martin.

Skälet: Stefan Liv.

– Det känns speciellt att få avsluta KHL-resan i ett sånt stort och fint lag som Lokomotiv med tanke på Stefan och allt som hänt där borta, fortsätter han.

Annons

Redan i anslutning till Lev Prags finalförlust mot Metallurg bekräftade Thörnberg att han hade ett anbud från en rysk klubb.

Det handlade om Lokomotiv.

Men då var han inställd på att fortsätta i Prag, även om det tidigt ryktades om ekonomiska problem.

– För mig funkade allting jättebra, det var inga bekymmer med lönen eller något sånt men jag är lite överraskad att det tog slut så här snabbt efter en sån framgångsrik resa vi hade. Man förstod att det var struligt för dem.

Thörnberg säger att han "inte tänkte tacka ja till vilket lag som helst".

– Lite så har det varit eftersom man ställt in sig på att stanna kvar en säsong till. Jag har funderat många gånger på HV också men i slutändan hade man ändå snöat in sig på ett år till. Det hade varken varit bra för mig eller HV om jag gått runt i Jönköping och ångrat mig.

– Ju mer man tänker på den här chansen med Lokomotiv är det en otrolig chans. Det kommer bli speciellt.

Hur kommer det kännas tror du?

– Jättesvårt att säga, men det blir känslosamt både för mig och min familj.

Martin Thörnberg slår fast att det här blir sista året i KHL.

– Tanken är att återvända till HV, så länge man är välkommen tillbaka.

Det känns väl ganska givet?

– Det gäller att prestera också, skrattar han.

KHL