Han la nål och sytråd bakom sig för att helhjärtat satsa på TV4-tävlingen Sveriges mästerkock. Hassan Roshandel slutade på en nionde plats i programmet efter att ha glömt den viktiga ingrediensen, kapris.

— I oktober öppnar jag min nya restaurang. Jag får höra om den där kaprisen hela tiden och tänkte att varför inte döpa min restaurang till det. Jag ansökte om namnet och fick det, säger han.

Läs mer: Hassan testade matmarknaden

Både spänt och nervöst

Annons

Första veckan i oktober slår dörrarna upp till restaurang Kapris. Hassan vill att restaurangen ska spegla vad han själv tycker om med att gå ut och äta.

— Jag har väntat på rätt tillfälle att göra det här. Jag har gett mig på ett väldigt stort projekt, så det är klart att jag är nervös. Men det är helt fantastiskt roligt och spännande.

Läs mer: Hassan avslöjar sitt storprojekt

Hemlighetsmakeri

Hassan Roshandel har länge funderat på att öppna egen restaurang efter sin medverkan i Sveriges mästerkock, nu har han gjort slag i saken och en premiär är inte långt borta. Än så länge är han hemlighetsfull med vad det kommer vara för typ av restaurang och var i Jönköping den kommer att ligga.

— Min stil är att det ska vara klassisk mat, det är jag ganska bra på. Det ska vara något som alla känner igen, men att det är gott är en självklarhet, säger han.

Kommer det finnas kapris i maträtterna?

Alla känner ju Hassan och kapris. Jag ska ha kapris i alla rätter och sen glömma att lägga i det.