Huvudanledningen är att under påskhelgen kom beskedet att moderaten Erik Bengtzboe lämnar uppdraget som vice ordförande i riksdagens arbetsmarknadsutskott och därmed rollen som Moderaternas talesperson för arbetsmarknadsfrågor. Anledningen var bland annat att han fått ut bidrag för dubbla boenden.

Mats Green kommer nu även att ingå den Integrationskommission, tillsammans med bland annat författaren och docenten i ekonomisk historia Mauricio Rojas och skolprofilen Hamid Zafar, barn- och utbildningschef i Mullsjö kommun, som partiledaren Ulf Kristersson tillsatte i början på april.

Ser fram emot jobbet

Green har fram tills nu varit Moderaternas bostadspolitiska talesperson samt även lett arbetet med partiets eftervalsanalys.

— Jag ser fram emot uppgiften att få arbeta med två av Sveriges största framtidsutmaningar - jobben, arbetslinjen och integrationen. Två av Moderaternas främsta paradfrågor. Uppväxten på Öxnehaga, tio år som kommunalråd och KSO i Jönköpings kommun, samt att de senaste fem åren ha representerat det arbetsamma och företagsamma Jönköpings län som riksdagsledamot är erfarenheter jag kommer att ta med mig i det kommande arbetet, säger Mats Green i ett pressmeddelande.

Relaterat: Green (M) om vab-strulet för företagare: "Hämmar kvinnligt företagande"
Relaterat: Han är den nya skolchefen med en udda hobby