Den stora hamburgerkedjans restaurang i centrum har i många år varit något av ett problembarn. Mycket skadegörelse har rapporterats.

— Jag tröttnade på allt merarbete, säger Liljegren, bara sedan 2007 har jag klätt om soffor för närmare 700 000 kronor. Vi har också fått hålla med vaktstyrka i olika omgångar.

Bus och stök är inget nytt för det aktuella McDonalds, Liljegren vill minnas att man tvingades hålla stängt nattetid på grund av stökiga gäster redan 1989-92.

McDonalds i centrum slog upp portarna 1984 och Liljegren har varit ägare av restaurangen de senaste 17 åren, han förestår i dag även den vid Jordbron och den inne på A6 köpcentrum. Dock inte A6 McDrive, ett av Sveriges mest besökta hamburgerställen.

Annons

— City stod sig bra länge och väl, säger Liljegren, men de senaste dryga tio åren har nöjeslivet förskjutits kraftigt från öster till väster i stan, övergången började redan när Huset på Norra Strandgatan slog igen runt 2000.

Vid nyetableringen på 80-talet var den lokala favoriten O'Briens den enda värdiga konkurrenten till McDonalds. 2016 är hamburgerutbudet i Vätterstaden betydligt större.

— Efter att butikerna stänger fram till ett på natten är det lugnt, först därefter blir det fart, och i slutänden är det ju en personalfråga, så när jag suttit och räknat på det fattade jag det här beslutet, säger Liljegren och fortsätter:

— A6 McDrive går ju fortsatt kanonbra dygnet runt, och planen är att under våren förlänga öppettiden vid Jordbron till tre på helgerna, för där har vi också märkt en försäljningsuppgång sena kvällar.

— Man har sett en förändring i trafiken också, numera tar kroggästerna bilen hem, medan förr i tiden var det mer självklart att ta bussen och då tog man svängen förbi McDonalds.

— Det var som när Huset hade öppet härom året och det var knökarfullt här hela kvällen och natten, det handlade väl om att käka på McDonalds ingick i nostalgitrippen, säger Christer Liljegren.