Kundunderlaget och konkurrensen från köpcentrum uppges vara orsaken, men man efterlyser mer insatser för att stärka handeln i centrum.

Christer Liljegren driver tre McDonald's i Jönköping, förutom restaurangen på Östra Storgatan även en på A6 Köpcentrum och vid Jordbron.

Annons

— Det har hänt mycket sedan jag började, både i centrum och på A6. Det som vuxit fram i mig själv och tillsammans med McDonalds centralt är att jag beslutat att fokusera mer på de andra två restaurangerna och det är inte aktuellt med en ny franchisetagare i centrum, säger Christer Liljegren.

Han nämner också vikten av att det finns parkeringsplatser i centrumkärnan.

Christer Liljegren säger att han har goda förhoppningar om att alla anställda ska kunna få jobba vidare i de andra restaurangerna och McDonalds vid A6 rondellen som drivs av en annan franchisetagare. Ett 40-tal medarbetare, mestadels timanställda, berörs.

— Vi har inlett förhandlingar med hotell- och restaurangfacket. Jag tänker utveckla de andra restaurangerna så min förhoppning är att ingen ska behöva sluta mot sin vilja.

Stadiums Sverigechef Mattias Johansson bekräftar att butiken stänger och det den 31 januari nästa år.

— Vi har valt att ta sikte på framtiden och koncentrera oss helt på A6 och butiken där. En handfull medarbetare berörs men målet är att alla som vill ska kunna jobba kvar på just A6, kommenterar Mattias Johansson.

JP har sökt fastighetsägaren utan att lyckas.