Det var en show med mycket humor. Dock fanns det moralens väktare som förfasade sig.

Nakna karlrumpor. För att inte tala om när de vände andra sidan till!!!

”Mer! Mer!” vrålade kvinnorna på Club Crazy när showen ”Med öppen gylf genom Småland” 1984 kom till stan.

Massor av glada kvinnor och, förutom de väl inoljade manliga stripporna förstås, en enda man – nämligen Jönköpings-Postens fotograf Leif Ljung – var på plats. Inte ville de missa den första, och möjligen sista, manliga stripteasen i Jönköpings historia.

Annons

Jönköpings-Postens reporter intervjuade några av de entusiastiska kvinnorna och fick utlåtanden som ”Gud så härligt. Och roligt! Jag njuter varenda sekund!”

Och möjligen var det mer roligt än sexigt. ”Killarna saknade faktiskt helt det där med sexualitet” fastslog Jönköpings-Postens reporter frankt.

Osäkert dock om publiken tyckte detsamma. Förtjusningen lär ha varit särskilt stor inför det showmoment som var en tävling i att plocka av killarna så många kläder som möjligt och på kortast möjliga tid.

När bara byxorna var kvar, läser vi i tidningsreferatet 30 år senare, så skallade slagorden. ”Av med byxorna också! Av med byxorna också!”

Och det gjorde de. Visade enligt reportern ALLT. Och vem som helst fick tafsa!

De fyra manliga stripporna backades upp av arrangören ”Mr kropp 1984”. Mr Kropp själv – till vardags dagisfröken – berättade för JP att strippshowen var ett bra och roligt sätt att dryga ut kassan.