Händelsen inträffade vid 22.30-tiden på torsdagskvällen i ett bostadsområde nära Vattenledningsparken i Jönköping. Kvinnan var ute och slängde soporna när två män kom fram till henne och bad om vatten att dricka. De följde med henne in och rånade henne på smycken under hot. Polisen kom till platsen och en hundpatrull säkrade vissa spår. Männen var mellan 20 och 25 år gamla, men polisen vill inte gå ut med något signalement av dem.

– Vi ska genomföra dörrknackning i området nu och går vi ut med för mycket information om gärningsmännen kan det påverkar eventuella vittnen till händelsen. Då kommer det slå tillbaka mot oss att vi har påverkat dem i någon riktning, säger Christian Sörman.

Av samma anledning vill han inte säga om det förekom några tillhyggen under rånet eller om gärningsmännen sprang från platsen eller använde något fordon.

– Vi vill vänta med att gå ut med det tills dörrknackningen är klar, säger Christian Sörman,

Kvinnan var själv i bostaden när hon blev rånad. Polisen har ingen misstänkt i ärendet och Christian Sörman uppmanar allmänheten att höra av sig till polisen på telefonnummer 114 14 om man känner till något om händelsen.

Hot