För snart två år sedan skrev JP om att den kände fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg och hans barndomskompis Abner Hintsa skulle öppna sin andra sportbar, efter den i Halmstad, i Atollen i Jönköping.

Under den här tiden har det kommit olika besked om sportbarens framtid och nya rådgivare har periodvis kallats in. Men nu ser det ut som om Freddies öppnar till våren.

Det blir mer bistro än sportbar. Abner Hintsa finns inte längre med i bilden, Fredrik Ljungberg är ensam ägare. Mattias Asserstam ska driva Freddies. Konceptet beskrivs som ett vardagsrum i kombination med en modern bistro.

Hur vill du driva Freddies?

Annons

— Vi vill att alla gäster, inte bara de som gillar sport, ska känna sig välkomna hos oss. Vi ska fokusera på vällagad mat från hela världen till ett bra pris. Men det ska förstås också gå att titta på sport hos oss, det kommer att finnas flera avdelningar där det finns fler eller färre tv–apparater, säger Mattias Asserstam.

Han kom till Jönköping från Östergötland år 2006 för att vara med och öppna O'Learys. Senare gick han över som köksmästare till Red Lion där han jobbade fram till i somras.

— Jag slutade där för att jag skulle började studera men så kom det här erbjudandet om att driva Freddies och det kunde jag inte motstå, säger Mattias Asserstam.

Lokalen som Freddies ligger i är stor och i två våningar. På andra våningen finns det en lång balkong med utsikt över Munksjön.

Just nu håller Mattias Asserstam på och rekryterar personal, exakt hur många anställda Freddies får, säger Mattias Asserstam, hänger på om de ska servera lunch eller inte.

Kan du inte vara mer exakt om när ni öppnar?

— Nej, det beror på när vi är klara med serveringstillstånd och med alla andra detaljer. Vi vill inte öppna en halvfärdig restaurang.