Många händelser har engagerat läsarna under året på JP.se.

Plats 9 och 10

Den stora sopbranden i Vaggeryd bröt ut sent på eftermiddagen den 15 september. En mörk rökpelare från JRAB:s återvinningsanläggning spred sig snabbt och ett 50-tal brandmän från tio stationer i länet bekämpade branden. De som kände obehag av röken uppmanades stanna inne och JRAB:s platschef Ulf Abrahamsson var bedrövad.

Plats 7 och 8

I mitten av juli larmades miljö- och byggförvaltningen i kommunen och kunde konstatera att det var fågelparasiter som gav badgästerna i Bondstorp badklåda - ofarligt, men många valde ändå andra badstränder.

Den 23 december delade familjen Bernow-Sten utanför Skillingaryd med sig av sitt öde och vännens insamling till deras dotter, som bland annat lider av en svårbehandlad epilepsi.

Plats 5 och 6

Annons

I februari var det Oscarsgala och svenska Alicia Vikander knep en statyett, men det var inte alla som kände till hennes koppling till Vaggeryd. Här växte nämligen hennes mamma Maria Fahl upp med föräldrar och syskon. Alicias mormor var till exempel lärare på Hjortsjöskolan.

I oktober sänktes Fågelforsdammen, nära Götaströms golfklubb, och på botten hittades bland annat flera dumpade bilar. Den ena efter den andra bilen kunde bärgas för vidare transport till en bildemontering.

Plats 3 och 4

I november stod det klart att Migrationsverket skrivit på avtal med ägarna till den före detta stuganläggningen Hapimag och strax därefter kunde kommunens största flyktingboende komma igång med rum för maximalt 426 boende.

I mitten av juni var det istället busstrafiken som engagerade. Då hade nämligen Jönköpings länstrafik och trafikoperatören Nettbuss/Karlssonbuss fått nog av stöket på nattbuss 133 mellan Jönköping och Värnamo och ställde in bussturen på sträckan under fyra veckor.

Plats 1 och 2

Under året har även polis och räddningstjänst ryckt ut på allehanda uppdrag. I mitten av juli handlade det till exempel om en bröllopsfest i Hok som gick överstyr med misshandel.

Den 1 december hade SMHI utfärdat en klass 1-varning för ishalka, men strax utanför Klevshult på E4:an var olyckan ändå framme. En man i 50-årsåldern och en man i 20-årsåldern avled av sina skador efter att kört in i vägens mitträcke och klämts fast.