Ungefär en månad innan Glädje stänger igen för sommaren öppnar konceptet Pablo upp med samma ägare. Restaurangen drivs som en fristående säsongsrestaurang för andra året i rad och nu öppnar man upp för en fortsättning även efter sommaren.

— Det är vår vision att kunna göra Pablo till en året runt-restaurang framåt hösten, säger Joakim Rhodin, som ansvarar för konceptet.

— Det kommer att hänga på hur populärt det blir, det är en ekonomisk fråga såklart, men vi tycker att det är roligt att köra det här konceptet och vi tycker att det är något som sticker ut här i stan.

”Jag älskar tacos”

Inriktningen är mexikansk - vilket ses i inredning, i baren och på menyerna. Här serveras till exempel taquitos och quesadillas.

— Mexiko är väldigt trendigt i restaurangvärlden just nu, till exempel i Stockholm och New York. Men här i Jönköping har vi inte så många konkurrenter, säger Joakim Rhodin.

— Sen älskar jag ju tacos liksom, det är en fantastisk mat! Förra året var särskilt fisken populär, men detta året vill vi istället lyfta fram drycken lite extra och då står tequila och mezcal i fokus, säger Joakim Rhodin.

Vill ha street-känsla

Men medan inredning, dryck och mat alltså har en tydlig mexikansk koppling, så återspeglas inte alls det temat i musiken som spelas i lokalen - här är det mest amerikanskt.

— Pablo, som gett namnet åt restaurangen, var en lucha libre-brottare i Mexiko och han älskade old school hip hop så det är det vi spelar mest, förklarar Joakim Rhodin.

Annons

Den typen av musik är också något som i sig förstärker den avslappnade ”laid back”-känslan som de försökt att skapa.

— Vi vill ha en skön stämning här, lite rough men varmt, lite streetkänsla, säger Joakim Rhodin.

Är förväntansfulla

Pablo har tjuvöppnat litegrann redan, men är inte igång för fullt förrän vecka 22 och då är det onsdag till lördagskvällar som gäller. De har nästan fördubblat antalet platser från förra året och kan ta emot mellan 70 och 80 gäster inne i lokalen och mellan 40 och 50 gäster utanför.

— Förra året hade vi inga förväntningar men nu vet vi lite mer. Vi är jätteförväntansfulla och tror stenhårt på det här, säger Joakim Rhodin.

— Jag gillar den här avslappnade känslan vi har här, det är ingen vit handske i fickan liksom.

Fotnot: Lucha libre är en slags fribrottning där brottarna bär färgglada masker och dräkter. Sporten är mycket populär i Mexiko.