LÄS MER: Arvidsson fixade OS-plats.

Sverige har tre skytteplatser i OS, två i skeetskytte och en i luftgevär. Michaela sköt den senare till Sverige förra våren.

Men nu petas Arvidsson från att åka till OS i Rio, till förmån för Håkan Dahlby och dubbeltrappskytte.

"Klart snopet"

När JP-sporten pratar med Michaela Arvidsson har det gått någon dag sedan hon fick beskedet, men besvikelsen är inte mindre för det.

Annons

— Det är klart att det är snopet. Jag fick beskedet på morgonen innan det offentliggjordes. Jag har pratat med min sportchef efter det och fått en närmare förklaring, säger Arvidsson.

Det är drygt ett år sedan Michaela sköt hem kvotplatsen till Sverige. Och även om Michaela den gången klarade kriterierna för en OS-plats har det nu, ett år senare, visat sig att hon inte presterat tillräckligt under det gångna året.

— Nej, så är det ju. Även om det känns oerhört surt.

Ingen medaljchans

Enligt SOK har Michaela Arvidsson inte uppfyllt grundkriterierna för att åka till OS, vilka bland annat är att man har en topp åtta-placering på en klass-A-tävling där världens topp tio bästa skyttar tävlar.

— Sedan bedömer SOK också enligt något som kallas framtidskriteriet, där den aktiva har en potentiell framtid inom sin gren. Jag trodde också att man skulle välja att stanna i den grenen där kvotplatsen togs, men det gjorde man inte utan valde istället att skicka Håkan Dahlby i dubbeltrappskytte, som dessutom är en mindre gren med färre tävlande.

Så rent krasst kan man säga att SOK:s bedömning är att Håkan Dahlby har större chans för medalj?

— Ja, men sen är det ju också så att jag inte har presterat under året. Men det har varit en oerhörd press under det här året eftersom att jag tog kvalplatsen.

Hur går du vidare nu?

— Mina mål är större än så. Jag har fortfarande mina framtidsplaner och siktar vidare. Det är skitsurt, hade jag inte tagit platsen hade Dahlby inte kunnat åka. Den är tuff, men orättvisa finns överallt. Tokyo 2020 finns ju framöver, säger Michaela Arvidsson.