Jan-Erik Vaara har slutat som förbundskapten och innebandyförbundet arbetar just nu med att rekrytera hans ersättare. Enligt uppgifter till JP-sporten är förre Mullsjötränaren Mikael Hill högaktuell för rollen som ny förbundskapten.

Mikael Hill

Ålder: 44.

Från: Hok.

Bor: Jönköping.

Tränarkarriär: Vimmerby herr, JIK herr, ..

Mikael Hill

Ålder: 44.

Från: Hok.

Bor: Jönköping.

Tränarkarriär: Vimmerby herr, JIK herr, Östra herr, Fagerhult herr, Lockerud dam och Mullsjö AIS.

Arbetar just nu: Med talangutveckling för innebandyförbundets räkning.

Mikael Hill arbetar just nu med talangutveckling för förbundets räkning. Hans uppdrag är att coacha 16 talangfulla killar som spelar i allsvenskan och SSL.

Du har inte hört något angående förbundskaptensrollen?

– Nej, jag har ett uppdrag på förbundet som löper ut sista april. Vi håller på och pratar om en förlängning och filar just nu på hur projektet ska fortsätta, säger Mikael Hill.

Göran Harnesk, generalsekreterare på svenska innebandyförbundet, berättar att man i samband med sökandet efter en ny förbundskapten tittar på ledarorganisationen i stort.

– Jag och landslagschefen Joakim Lindström har suttit ner och pratat och tagit fram en plan, en struktur för hur vi vill att det ska se ut. I den finns naturligtvis också namn med, säger Göran Harnesk.

Hur många namn har diskuterats?

– Dels har vi pratat med folk runtomkring som har stark syn på svensk innebandy så att de får tycka till, och med tränare från elitklubbarna. Det är flera namn som diskuterats.

– Men i gruppen finns ett speciellt namn, en plan A.

Vad säger du om namnet Mikael Hill som förbundskapten?

– Mikael Hill har lyckats bra i de föreningar han har jobbat i. Han jobbar just nu med talangutveckling och han är en fantastiskt duktig utvecklare.

Är han er plan A?

– Det kan jag inte kommentera. Men han har absolut funnits med i diskussionerna tillsammans med flera andra namn.

Mikael Hill sa ifjol, i en intervju med JP-sporten, att han är sugen på uppdraget om möjligheten skulle komma:

– Den chansen har inte dykt upp ännu. Men som elittränare har man jobbat tajt med förbundskaptenerna och man vet ju hur det går till.

Förbundet räknar med att presentera den nya förbundskaptenen inom en 14-dagarsperiod.