Inför årsmötet den 18 juni lämnar HV71 nu sin årsredovisning, som visar att koncernen gör ett positivt resultat.

Det ekonomiska resultatet landar på sju miljoner kronor. Det gör att det egna kapitalet nu är 47,5 miljoner kronor.

– Det är en stor besvikelse att vi inte fick de sportsliga framgångar vi önskade denna säsong men vi är mycket nöjda med att vi trots det kan överträffa den ekonomiska planen ordentligt och därmed skapa bra förutsättningar för kommande satsningar i verksamheten och i Kinnarps Arena, säger klubbdirektören Agne Bengtsson till klubbens hemsida.

Vad är det för satsningar ni ska göra?

– Vi har en allmän plan för att föreningen ska utvecklas och den utvecklingen kostar pengar. Vi har inget specificerat så, men det handlar till exempel om hur vi ska utveckla arenan, som är 18 år gammal, på bästa sätt. Det kan handla om allt möjligt, som sarg, is, kylaggregat och hur vi utvecklar det publika utrymmet. Vi vill ha en så attraktiv arena som möjligt, säger Bengtsson till JP-sporten.

Kan det bli aktuellt att bygga ut arenan?

– Nej, jag tror inte att vi ska göra den större. Men vi vill göra den än mer attraktiv än vad den redan är.

Annons

Den sportsliga verksamheten, vad tänker ni er för satsningar där?

– Det kan vara ny träningsutrustning, gym och extra resurser till herr-, dam- J- och U-lagen. Sedan vill vi vara med och utveckla arbetet kring klubbarna i regionen, vi har satsat lite på det och vill fortsätta med det. Vi har kontakt med klubbarna i regionen och är de i behov av hjälp och stöd i något så ska vi som stor förening kunna vara ödmjuka och hjälpa till, säger Agne Bengtsson.

De främsta anledningarna till det ekonomiska resultatet är ett ökat publiksnitt, transferintäkter och pengar in från partners.

– Vi kommer inte att slå oss till ro med detta. På årsmötet kommer vi att presentera en budget på plus tre miljoner för säsongen 18/19 som enbart bygger på grundspel och det är en riktig utmaning eftersom vi samtidigt planerar ytterligare utveckling av föreningen, säger Bengtsson.

HV71 har tack vare de sju miljonerna överträffat det budgeterade målet med fyra miljoner kronor. Under året har därför klubben haft möjlighet att göra extra satsningar på bland annat dam- och ungdomsverksamheten.

– Vi har anställt en kille till på ungdomssidan som jobbar heltid hos oss och på damsidan har vi ökat möjligheterna vad gäller mat, resor och lite kring utrustning. Vi har kunnat se till att de har fått det lite bättre, säger Agne Bengtsson.

HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson.
Foto: Elin Elderud
Relaterat: Bildextra: Här svettas HV utan puck: ”Vi är lite för tunga”
Relaterat: Ryktades till HV71 – lämnar Sverige
Relaterat: HV:s drömvärvning: ”Så det ser ut”
SHL