I lördags skrev Jönköpings Simsällskap att Emmy Andersson avled under fredagen.

Så skriver JSS

I lördags nåddes vi av det sorgliga beskedet att simhopperskan Emmy Andersson inte längre finns..

Så skriver JSS

I lördags nåddes vi av det sorgliga beskedet att simhopperskan Emmy Andersson inte längre finns bland oss. Efter en tids sjukdom orkade inte hennes kropp längre och hon avled under fredagen.

Emmy älskade simhopp och hennes stora dröm var att bli en internationell topphoppare.

Hon var allmänatletisk och beredd att jobba hårt för att nå sina mål.

Emmy började tidigt simhoppa tillsammans med sin tvillingsyster Linn och har tillbringat många timmar i Rosenlundsbadets hopphall.

Emmy har vunnit Ungdoms-SM och Junior-SM individuellt flera gånger och senior-SM i parhoppning. Hon har representerat Sverige vid ett flertal mästerskap och vunnit Nordiska Juniormästerskapen på både 1 och 3 meter. Vid Junior-EM hamnade hon på fjärde plats två gånger.

Hon har tillsammans med Lina Forndal representerat Sverige vid junior-VM 2010.

Det är oerhört tragiskt när en ung människa inte får fortsätta leva och förverkliga sina drömmar om sin framtid.

Vi tänker på Emmys närmaste, mamma, pappa och systrar i deras stora sorg.

TACK Emmy för alla finns stunder i JSS kläderna på svikten och i kamratkretsen.

För dig, som vill vara med och hedra Emmys minne har vi en minnesstund i hopphallen i morgon (måndag 6 oktober ) klockan 18.30.

Emmy Andersson berättade själv om sin sjukdom när hon blev Jönköpings–Postens damjuniorstipendiat 2010. När hon fick utmärkelsen var hon 15 år och det enda hon då önskade var att bli frisk.

Sjukdomen började i USA för drygt fyra år sedan då Emmy Andersson i samband med junior–VM där fick blåmärken utan vidare. Orsaken var ett virus som påverkade immunförsvaret och som bland annat gjorde att hon hade för lite vita och röda blodkroppar. Det gör att man blir känslig för infektioner.

När Emmy Andersson fick JP:s utmärkelse var hon hemma från sina studier på Junedalsskolan och kunde inte heller ägna sig åt sin idrott.

Bara året innan tog hon storslam i JSM individuellt och blev svensk seniormästare i par tillsammans med parhästen Lina Forndal.

Emmys storslam innebar guld på en meter, tre meter och på tio meter. Förutom det tog hon brons år 2010 i höga hopp under sommar–SM och fjärdeplatsen på junior–EM.

JSS