SHRA räknar med att anmäla fyra förare till årets serie som preliminärt består av fyra stycken deltävlingar, eventuellt tre. Den första tävlingen körs nu i helgen på Mantorp Park. Och när finalen går av stapeln i höst räknar SHRA Jönköping med att ha minst en förare på prispallen vid utdelningen av SM-tecknet.

Vid 2015 års SM delade SHRA Jönköping förstaplatsen gällande antal placerade förare med Gröndals MK från Eskilstuna. Bästa placering bland Jönköpingsförarna 2015 stod Henrik Johansson, som då tävlade för Anderstorp Racing Club, för med en sjätteplats. Bästa individuella prestation svarade Henrik Isaksson, Norrahammar, för. Han kom på andra plats i finalracet i Scandinavian Powerdrift Series på Mantorp Park.

Annons

Tävlingen körs individuellt och i den första deltävlingen i år kommer fyra förare från Jönköping att tävla.

— Alla har inte fått sina bilar klara ännu, säger Urban Fredriksson, sportgrensansvarig i Smålands Bilsportsförbund, men menar att fler förare kan tillkomma.

Drifting är den snabbast växande motorsporten i världen. Tävlingsformen är en avancerad precisionskörning där förarens förmåga att hantera bilen och i en hög hastighet placera den exakt rätt på banan i varje moment är avgörande. Det finns även ett showmoment inbyggt i tävlingsformen vilket gör den mycket spektakulär och publikfirande.

— Runt 20-25 klubbar är med i SM i år. Tävlingarna körs i två klasser, RM, vilket är den lägre serien och som körs med en orginalbil. Och Pro Int som körs med en kraftigt modifierad bil, berättar Urban.