Efter att Teos mamma Maria Karlsson la upp ett Facebook-inlägg om händelsen fick BMM nys om händelsen. Bikers mot mobbning jobbar med att hjälpa familjer som har barn som utsätts för mobbning och trakasserier.

Organisationen startade i oktober förra året och hjälper utsatta barn i hela Sverige med att till exempel köra dem till skolan och hämta dem.

— Någon måste ställa upp när ingen annan gör det. Mobbningen tas inte på allvar så vi vill göra vad vi kan. Jag tror att det ger mer gehör om det kommer ett gäng mc-killar- och tjejer, säger Mikael Eriksson, medlem i Bikers mot mobbning.

Mikael Eriksson träffade familjen härom dagen för att prata om den kommande kortegen.

— De är verkligen en underbar familj och jag hoppas att vi kan hjälpa till, säger han.

Annons

Den 8 oktober körs alltså en kortege från Eringsboda i Blekinge till Holmsjö marknad där de kommer att samlas efteråt. Pengarna som samlas in under evenemanget kommer att gå till att betala advokatkostnaderna då familjen vill stämma Gislaveds kommun.

— Vi kommer att ha sparbössor med texten ”Teos rättvisa” på och det kommer att gå att swisha pengar. Alla som vill är välkomna att vara med i kortegen, har man ingen hoj går det lika bra med bil. Vi hoppas att många vill vara med och stötta detta för att Teo ska få rättvisa, avslutar han.

Maria Karlsson säger att hon har känt mycket stöd efter att hon skrev facebookinlägget.

– Nu har vi fått kraft att kämpa.

Hon berättar att hon skrev inlägget efter att det stod klart att Barn- och elevombudsmannen (BEO) tyckte att Gislaveds kommun hade gjort vad den kunde efter att sonen blivit misshandlad på skolan. Själv höll hon inte med om den bedömningen och säger att Teo inte längre vågade gå till skolan. Till slut valde familjen istället att flytta till en annan kommun.

– Vi kunde inte se någon annan lösning. Teo var så rädd.

Agneta Åhsberg, ställföreträdande barn- och utbildningschef i Gislaved, anser dock att kommunen har gjort vad man kunde, bland annat genom att sätta in resurspersoner. Teo erbjöds även så kallad alternativ skolmiljö.

– Hade de inte velat ha det så hade vi gått vidare med fler alternativ.

Eftersom familjen istället lämnade kommunen blev det dock inget av med det, enligt Agneta Åhsberg. Hon konstaterar också att BEO tyckte att kommunen har gjort vad den skulle.

– De har ju all rätt i världen att få detta prövat om de känner att det inte har blivit rätt, säger hon om att Maria Karlsson nu tänker gå vidare med ärendet.