Den kvinna i 50-årsåldern som flydde landet när hon misstänktes ligga bakom prostitution på ett kroppsvårdsföretag i Jönköping har häktats.

Kvinnan som äger kroppsvårdsföretaget har tre unga kvinnor anställda och polisen misstänker att kvinnan har organiserat dem att sälja sex. Vid ett tillslag mot företaget beslagtogs bevismaterial och kammaråklagare Carl-Gunnar Fridolfsson begärde kvinnan häktad för koppleri.

Men när tingsrätten i Jönköping släppte henne på fri fot, fortfarande misstänkt, valde hon att lämna landet.

Hovrätten häktade henne senare i hennes frånvaro och nu, fem månader senare, har hon återvänt.

– Hon valde själv att komma till Sverige för en och en halv vecka sedan och då greps hon med en gång, säger Carl-Gunnar Fridolfsson som leder förundersökningen.

Flera kunder på kroppsvårdsföretaget är misstänkta för att ha köpt sex och just nu förhörs inblandade i den misstänkta härvan. Kvinnan själv nekar till brott.

– Vi har en del kvar att göra i utredningen. Åtal ska väckas senast på måndag, men jag kommer att begära förlängning på häktningstiden, säger Fridolfsson.

Kvinnan äger även ett kroppsvårdsföretag i Västra Götaland, men i nuläget finns inga misstankar om prostitution där. Koppleri är ett brott med fängelse i straffskalan.