Den avlidne mannen är i dagsläget inte identifierad. På måndagsmorgonen har polisen varit väldigt förtegen om fallet. På förmiddagen bekräftade polisen att en person sitter anhållen misstänkt för mord.

— Det är en man i 60-årsåldern som är anhållen. Jag lämnar inga mer uppgifter om var han bor eller var brottet har ägt rum, säger åklagaren Adam Rullman.

Det var efter ett samtal till polisen vid halv fem på söndagsmorgonen som kroppen hittades. Mannen anhölls efter förhör på söndagskvällen.

— Dels var det uppgifter som kommit fram under flera förhör och vilka iakttagelser som har gjorts. Det gör sammantaget att vi har bilden att han är skäligen misstänkt, säger Adam Rullman.

Annons

Under söndagen har polisen knackat dörr i området och gjort en brottsplatsundersökning. Den avlidne mannen är fortfarande oidentifierad.

— Vi går inte ut med mer uppgifter innan vi vet vem den personen är. Det är det utredningen fokuserar på just nu. Vi ska naturligtvis ha ytterligare förhör med den misstänkte och i kretsen runt de här personerna.

Just nu finns det inga uppgifter som pekar på att det finns fler gärningspersoner.

— Nej, men det är en fråga som är ständigt under prövning.

Tidningens reporter var på plats under söndagen då hade polisen spärrat av ett område runt en cykel en dryg kilometer från bostaden där kroppen hittades. Cykelns baklykta blinkade.

— Det är faktiskt mer än vad jag vet. Jag har precis börjat sätta mig in i ärendet och bildar mig en uppfattning, säger Adam Rullman.

Polisen har förhört ett antal personer som befann sig i området under söndagen.