Polisen larmades om ett bråk på Kättilstorp vid 21-tiden. Flera patruller skickades dit och väl på plats hittades en skadad man.

– Han var skadad på ett sätt som tyder på att någon form av stickvapen har använts, men jag kan inte gå in på vad för typ av stickvapen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Den skadade mannen är i 45-årsåldern och han fördes till sjukhus med ambulans. Under söndagen fanns ännu inga uppgifter om mannens skadeläge.

En man i 50-årsåldern frihetsberövades av polisen efter händelsen. Han greps sedan under lördagen, skäligen misstänkt för försök till mord. Under lördagseftermiddagen beslutade åklagaren att mannen skulle anhållas.

– Han är anhållen på sannolika skäl, så misstankegraden har skärpts, säger Monica Bergström.

Bråket ska ha skett utomhus och enligt vad Monica Bergström vet så var den misstänkte mannen inte kvar på platsen när polisen kom dit.

– Det verkar inte som att vi hittade honom på platsen, säger Monica Bergström.

Polisen spärrade av området under natten och genomförde teknisk undersökning. Avspärrningarna hävdes under morgonen men man fortsatte jobba med utredningen bland annat genom dörrknackning under lördagen. Under söndagen hölls flera förhör med de inblandade och även med vittnen.

Polisen är angelägen om att personer som sett eller hört något som kan ha samband med mordförsöker kontaktar polisen.

Annons

– Vi behöver vittnesuppgifter. Om man har information så kan man ringa 114 14, säger Monica Bergström.

Relaterat: Se filmen från rånarjakten