Polisen fick vid 02-tiden natten till fredagen tips från personal på ett hotell centralt i Jönköping att det pågick ett sexköp i ett rum på hotellet.

– En person tyckte att situationen såg märklig ut och ringde oss, säger Johan Klahr, gruppchef på polisen i Södra Vätterbygden.

Läs mer: Så blev Frida en fånge hos hallicken: ”Det är pinsamt – men jag litade på honom”

Läs mer: ”Om vi misstänker prostitution bokar vi in dem på särskilda rum”

Läs mer: ”Prostituerade spelade in film på våra rum”

Polisen åkte till hotellet och förutom den misstänkte sexköparen fanns ytterligare en man i rummet, som greps misstänkt för koppleri.

– Han misstänks för att ha främjat det här brottet (sexköpet), säger Johan Klahr.

Mannen som misstänks för koppleri är i 30-årsåldern och anhölls tidigt på fredagsmorgonen. Den andra mannen som misstänks för att ha köpt sex greps inte, men fick en ordningsbot på hotellet. Han är omkring 35 år. Den prostituerade kvinnan som är i 25-årsåldern berättade för polisen att hon hade sålt sex. Hon är att betrakta som ett vittne i ärendet, uppger polisen.

Annons

I en tidigare granskning kunde Jönköpings-Posten visa att 10 av de 12 största hotellen i Jönköping upptäck misstänkt prostitution under 2017. Vissa hotell uppgav då att misstänkt prostitution förekommer nästan dagligen.

Hotellen utbildar personalen om trafficking och sexhandel och har lärt sig att se tecknen. De kollar så att pass, kreditkort och bokningar är äkta och stämmer överens.När hotellpersonalen upptäcker något misstänkt har de ett varningssystem som snabbt skickar ut informationen till alla andra hotell. De har också en direktkontakt till polisen.

Relaterat: Här köpte männen sex i Jönköping – campingen pekas ut som sexköpsnäste
Relaterat: "Jag vill krossa fördomarna om vilka som säljer sex”
Relaterat: 20 avslöjade i sexköpsrazzia i Jönköping