Var du på plats? Vet du mer?
Tipsa

Vid 01.30-tiden natten till söndagen hörde någon skottlossning på Österängen och kontaktade polisen. Det fanns uppgifter om att en person sannolikt skjutit med ett vapen mot en hyresfastigthet. Polis åkte till platsen och kunde konstatera att det fanns skador vid en dörr på fastigheten.

— Det har skjutits mot en entrédörr i ett flerfamiljshus. Kriminaltekniker har varit ute på platsen och vi jobbar vidare under dagen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen på söndagsmorgonen.

Annons

Fynd som är av intresse för utredningen ska ha gjorts på platsen men polisen vill inte säga vad för typ av fynd det rör sig om. Polisen spärrade initialt av området.

Händelsen är i nuläget rubricerad som vapenbrott och skadegörelse.

Vet du ifall det finns någon hotbild mot någon boende i huset?

— Vi vet inget om hotbild i nuläget, säger Lars-Göran Nilseryd.

Han säger att polisen under söndagen kommer undersöka vidare vilka som bor i huset och man kommer knacka dörr och prata med boende.

Vet du vad för vapen som använts?

— Vi har teorier om vapnet, men det är inget vi går ut med nu.

Polisen uppmanar personer som kan ha sett eller hört något som kan vara av intresse för utredningen att kontakta polisen på telefonnummer 114 14.

— Iakttagelser är alltid viktigt för oss att få in. Någon kanske har reagerat på något eller sett någon åka från platsen eller liknande. Kontakta oss i så fall och låt oss värdera om det är något att följa upp, avfärda det inte själv, säger Lars-Göran Nilseryd.