Lias Andersson gjorde SHL-debut i höstas. Inget anmärkningsvärt i det då Lias är en stor talang. Det anmärkningsvärda var väl att han gjorde debuten i HV-tröjan istället för Frölundatröjan.

Nu ställs den Kungälvsfostrade 17-åringen för första gången mot Frölunda i SHL-sammanhang.

— Det ska bli riktigt roligt. Det är inget jag hade trott för några år sedan att jag skulle spela i en HV-tröja i Scandinavium, säger han.

Lias, som har fått mer och mer förtroende i HV, har inte gjort något SHL-mål än, men målformen finns där. Bland annat gjorde han mål HV:s J20-match i söndags.

Annons

— Det hade varit något att få göra ett mål i Scandinavium. Det hade varit ett bra tillfälle för första SHL-målet.

Fakta: Frölunda-HV

Var: Scandinavium.

När: Tisdag 19.00

Form (De tre senaste matchern..

Fakta: Frölunda-HV

Var: Scandinavium.

När: Tisdag 19.00

Form (De tre senaste matcherna): Linköping-Frölunda 5-0, Frölunda-Brynäs 3-0, Frölunda-Rögle 6-2, HV71: HV-Modo 3-0, Modo-HV 4-1, HV-Djurgården 4-2.

Läget i HV: Chris Campoli, Ted Brithén, Teemu Laine och Björn Melin saknas. Noterbart är att Ryan O´Byrne är tillbaka från sin skada.

Bästa poänggörare: Frölunda: Ryan Lasch 39 (12+27). HV: Mattias Tedenby 26 (10+16).

JP-sportens Magnus Sundvall tippar: 3-1.

Pappa Niklas, med över 500 matcher för Frölunda, kommer givetvis att sitta på läktaren under tisdagens match.

— Jag får kanske fixa en delad tröja med halva HV och halva Frölunda till honom. Nej, men pappas hjärta klappar för Frölunda och mitt hjärta klappar för HV.

Så du har inget emot att göra honom lite besviken?

— Haha, nej absolut inte.

I matchen mot Frölunda får HV71 klara sig utan Ted Brithén och Chris Campoli. Brithén klev ju av matchen mot Modo i lördags.

— Ted har varit på sjukhuset i dag och han mår inte bra. Det är hjärnskakning det handlar om och han följer den där hjärntrappan som finns. Jag kan inte säga något mer om det, säger HV-tränaren Johan Lindbom.

Chris Campoli kommer också missa matchen. Han är avstängd efter en tackling i matchen mot Modo.

SHL