Huskvarnabon Anna Wahlin ser rätt sval ut trots hettan. Men efter att tappert ha stått och sålt ett tag ber hon grannen att vakta klädbordet under tiden hon går och köper något att dricka. Megaloppisen är den tredje i ordningen, och går ut på att alla som vill får sälja vad de vill. Det kostar ingenting att få en plats och Jönköpings kommun står för gratis utlåning av bord.

Till musiken från dj:n Jonas "Kiros" Woldeyohanes strosar köparna runt bland de cirka hundra uppställda borden.

– Det är så här Rådhusparken ska vara. Den ska inte vara ett museum, säger en annan försäljare. Hon, Gunilla Sjölin, har varit med förr. Hon var med vid förra årets Megaloppis och har även deltagit i de återkommande loppisarna på Hovrättstorget.

– Jag vet att många med mej vill att stan ska leva upp. Då behövs såna här evenemang. Och det är bra att det är gratis att låna bord.

Petra Thorén med sonen Leon Axelsson. Över axeln bär han ett av sina fynd.
Foto: Mariell Dahlström

Gillar att fynda

En bit bort står Petra Thorén med sonen Leon Axelsson som betraktar några stenar som är till salu. Hennes fynd idag består av en flytväst till sin kinesiska nakenhund.

Hon gillar att fynda, och erkänner att hon har samlat på sig så mycket prylar att hon snart kan ha en egen loppis.

– Fast då handlar det mer om äldre möbler, snarare än loppisfynd. Hon och sambon bodde tidigare i ett större, gammalt hus. Och då blev det mycket shoppande till hemmet. Bästa fyndet är nog, bestämmer hon sig för efter en stunds funderande, en köpmansdisk som hon köpte för en tusenlapp. När det väl var dags att sälja den igen fick hon tillbaka fem gånger så mycket.

Annons

Storasyster Melinne och Felicia von Koch hoppas att till slut kunna köpa en ny båt.
Foto: Mariell Dahlström

Båten stals

Syskonen Melinne och Felicia von Koch måste vara Megaloppisens yngsta försäljare. De säljer läsk och vatten med förhoppningen att de ska tjäna så mycket pengar att de kan köpa en ny båt till storasystern Melinne. Den gamla stals i Munksjön, att den var väl undangömd och fjättrad spelade ingen roll. Nån med verktyg såg till att familjen och storasysterns sommarnöje försvann.

Relaterat: Sommaronsdagarna är tillbaka