På den kullerstensklädda innergården i Gränna har Tina och Elin drivit sitt kafé. För fem år sedan letade de efter en verksamhet att driva tillsammans. Tina har alltid jobbat på kontor och Elin är utbildad inom restaurangbranschen och när de snubblade över Hallska gårdens kafé kändes det helt rätt att satsa.

— Vi har bakat allt själva och utökade sortimentet bland pajer, mackor, sallader och fika. Vi har också valt att förlänga säsongerna och haft öppet under julskyltningar. Det har hänt mycket under de här åren och gården har verkligen blivit mer levande, säger Tina.

Hon berättar att beslutet om att sälja fattades efter att dottern vill satsa på jobb inom hotellbranschen på heltid.

— Det var ledsamt i början när Elin ville hoppa av och jag vill inte göra detta utan henne. Jag har älskat att gå till jobbet varje dag men jag ska satsa på min butik och Elin på sitt andra jobb så det har löst sig bra för oss båda på varsitt håll, säger hon.

"Inte bara mat och fika"

Men det är med lite sorg i hjärtat de nu säljer kaféet. Det har varit viktigt för Tina och Elin att behålla de gamla miljöerna och har därför inrett kaféet i gammalt stuk. De hoppas att de som tar över väljer att driva verksamheten vidare i samma anda.

— Jag kommer att sakna atmosfären och miljön på gården, självklart även de andra hantverkarna och företagarna. Det har varit en fantastisk tid, säger Tina och fortsätter:

— Jag hoppas att de som tar över behåller tankesättet vi haft kring att bevara den gamla miljön och atmosfären. Vi har velat att gästerna får en annan upplevelse här, inte bara mat och fika. Det handlar om livskvalité och jag hoppas de nya ägarna kommer att tänka så.

Mat