Den drygt 40-årige mannen, som sedan 20 mars varit häktad för mord i ett litet samhälle utanför Falköping, har varit bekant med den avlidna kvinnan i tio år. Det senaste året har de haft en relation, som av flera beskrivs som en mycket våldsam fylld med missbruk.

Den 16:e mars kom polisen till samhället för att leta efter den efterlysta kvinnan, och fann ett kranium och brända benrester i en oljetunna.

Några minuter senare kom den nu åtalade ut ur huset och kunde gripas. Poliserna grep honom och den första frågan som ställdes var vart den försvunna kvinnan befann sig.

- Det vet ni väl, det är ju därför ni är här och att det är hon som ligger i tunnan, var det första mannen sa enligt polisernas vittnesmål.

I senare förhör har mannen erkänt brott mot griftefriden, alltså att det är han som placerat kvinnans kropp i en tunna och antänt. När poliserna kom till platsen fann de ett kranie och brända benrester.

Han har också erkänt att han försökt utplåna spår inne i bostaden, där kvinnan avled. Bland annat har polisen hittat en kniv som mannen använt för att försöka skrapa bort blodrester.

Relaterat: Polisen misstänker: Man misstänkt för mord eldade upp sitt dödsoffer
Relaterat: Man åtalas för mord på kvinna – misstänks ha bränt kroppen

Men - när det gäller dagen då kvinnan dog är hans minne diffust. Han har uppgett att han hade två liter hembränt hemma på torsdagen när kvinnan kom hem till honom, detta drack de tillsammans upp samma dag/kväll.

- Det är några minnesbilder men jag kan inte placera dem.

Annons

Han säger att han har ett svagt minne av att han slagit in en fönsterruta och att paret börjat bråka.

- Efter att jag slog sönder rutan har jag ett svagt minne av att hon öppnar och vi började bråka. Sen vet jag inte mer.

Minns du idag anledningen till bråket?

- Nej.

Inget minne alls?

- Nej.

- Jag har försökt att tänka och komma på saker men..

Mannen uppger i förhör att hans minne återvänder först dagen efter när han anträffar kvinnan död i sin bostad.

- Jag kommer inte ihåg just nu hur jag gjorde men det började med att hennes fötter var mot köksdörren så jag fick putta upp den. Det var inget motstånd i benen.