Den 28 maj hittades två döda personer i en brinnande villa i Norrahammar. Både mannen och kvinnan som var i 70-årsåldern mördades innan branden startade, har polisen tidigare uppgett. Den mordmisstänkte företagaren erkände också delar av dådet under onsdagens häktningsförhandling.

Fakta: Detta har hänt

Den 28 maj klockan 12.36 får SOS in larm om en brand i Norrahammar. Räddningstjänsten och polis..

Fakta: Detta har hänt

Den 28 maj klockan 12.36 får SOS in larm om en brand i Norrahammar. Räddningstjänsten och polisen var snabbt på platsen. Rökdykare hittade två livlösa personer som senare dödförklarades. Polisen inledde en förundersökning med misstankar om att branden var anlagd. Nu utreds händelsen som ett misstänkt dubbelmord. Johan Frisk på polisens grupp för grova brott leder förundersökningen tillsammans med åklagare.

Måndagen den 8 juni greps och anhölls en man i 50-årsåldern misstänkt på sannolika skäl för morden. Under onsdagsförmiddagen den 10 juni begärdes mannen häktad av åklagare.

— Han erkänner att han har brukat våld mot de här två personerna och att han har vidtagit åtgärder för att anlägga en brand, sa mannens försvarsadvokat Mats Erfors under häktningsförhandlingen.

Annons

Efter att advokaten lagt fram mannens inställning till brottsanklagelsen hölls förhandlingen bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen kom in till rättssalen med en filt över huvudet. På uppmaning från rättens ordförande tog han av filten. Mannen satt tyst under den offentliga delen av förhandlingen.

Tingsrätten tog beslut om att mannen ska häktas på sannolika skäl misstänkt för grov mordbrand och mord i två fall. Mannens försvarsadvokat Mats Erfors gav inga kommentarer och lämnade rätten med orden:

— Jag har inget mer att säga.

Uppgifter till Jönköpings-Posten visar att den misstänkte dubbelmördaren, som är en familjefar och välkänd företagare, hade affärskopplingar till det mördade paret. Enligt en väl initierad källa hade de under en tid haft affärskontakt.

Uppgifter till SVT har också pekat på att mannen ska ha fångats på en övervakningsfilm där han köpt tändvätska i en butik. Uppgifter till JP visar också att tomma tändvätskeflaskor har hittats i anslutning till det mördade parets villa. Något som inte polisen vill kommentera. Inte heller åklagaren Pernilla Törsleff vill gå in på närmare detaljer i utredningen.

— Vad han hade för motiv kan jag inte gå in på. Men han är misstänkt på sannolika skäl för grov mordbrand och mord i två fall, säger hon till JP.

Live Blog Häktningsförhandling i Norrahammarsmordet