Läs mer: Ännu en gripen för mordet på Råslätt

Läs mer: Mordoffret är ännu inte identifierat

Läs mer: Tidigare strippklubbsägare misstänks för mordet

Det har rått stor osäkerhet kring vem det var som bragts om livet, i en lägenhet på Råslätt, natten mellan den 21 och 22 december.

Fredagen den 23 december häktades en man i 55-årsåldern på sannolika skäl misstänkt för mord. Efter häktningsförhandlingen berättade åklagare Adam Rullman att de fortfarande inte var helt säkra på vem den mördade mannen var.

— Vi har inte fått svar från den rättsmedicinska undersökningen än, men vi är i princip helt säkra på vem han är, dels via de id-handlingar som jag tidigare berättat om, men även via de förhör som vi genomfört sedan dess, säger åklagare Adam Rullman.

Nu kan Jönköpings-Posten avslöja att mordoffret är en utländsk medborgare i 45-årsåldern. Han har flera kopplingar till Jönköping och Huskvarna, men ska de senaste åren ha varit bosatt utomlands.

2012 dömdes han till åtta månaders fängelse för grov smuggling och grovt dopingbrott efter att ha försökt föra in 1651 ampuller med testosteron i Sverige.

Under våren 2016 poserar mannen på flera bilder tillsammans med en av de högsta ledarna inom MC-klubben Bandidos: Mehdi Seyyed.

På en av bilderna sitter de på en uteservering i mannens hemstad.

Mehdi Seyyed har enligt polisen rollen som "sargento de armas", säkerhetsansvarig för Bandidos MC i hela Europa.

— Har man blivit utsedd till det på Europanivå, då är det högt, sa Lars Öjelind, kommissarie och gängexpert på dåvarande Rikskriminalpolisen till Expressen när hans nya roll blev känd.

Det finns i dagsläget inga uppgifter om att mordet på Råslätt har något med Bandidos verksamhet att göra.

Kafé i Jönköping

På dagen före mordet lägger mannen upp en bild i sociala medier där han sitter på ett kafé på Väster i Jönköping.

Varför mannen sedan besöker den mordmisstänkta mannen i 55-årsålderns lägenhet på Råslätt är fortfarande okänt. Enligt flera oberoende men obekräftade uppgifter till Jönköpings-Posten åker han dit för att driva in en skuld.

Adam Rullman vill ännu inte berätta om något motiv till mordet.

— Vi är inte där ännu, nu håller vi på och kartlägger vad som skedde på brottsplatsen. Det är det första.

Hur ser ni på kopplingar till organiserad brottslighet?

Vi har inte kartlagt den mördade personen ännu, men vi kommer kartlägga alla inblandade och finns det sådana kopplingar så kommer vi självklart finna dem och utreda dem, säger Adam Rullman.