Under helgen håller Moderata Ungdomsförbundet, MUF, arbetsstämma i Jönköping. 100 ombud från hela landet samlas och beslutar om den politik förbundet ska föra fram under valrörelsen.

Under fredagen gästades stämman av Ulf Kristersson, partiledare för Moderaterna sedan den första oktober.

Partiet har på riksnivå brottats med interna stridigheter och vikande opinionssiffror. Nu har Moderaterna mindre än ett år på sig att vända trenden innan valet.

— Vad som krävs är ett metodiskt och uthålligt arbete, vi måste visa människor att vi har värderingar som är bra och stabila och praktiska lösningar på dagens problem, säger han.

Sluttjatat om SD

Annons

Under sitt anförande för ungdomsförbundet pratade han bland annat om företagande och internationalisering.

Han avslutade med ett antal medskick till de unga politikerna. Bland annat sa Ulf Kristersson att det är färdigtjatat om Sverigedemokraterna.

— Orimligt mycket i svensk politik handlar om SD. Vi har en grundläggande uppgift att lägga fram våra förslag och göra allt för att få genomslag. Om sen de rödgröna och SD vill stoppa Sveriges största politiska alternativ får det stå för dem, säger han.

"En bra grund"

På riksplanet ledde konflikterna till byte av partiledare mindre än ett år innan valet. I Jönköping ledde interna konflikter till att Alliansen hamnat i ett läge där de styr i en minoritet, beroende av röster från avhoppare.

— Jag känner inte till problem här särskilt väl. Men ett allmänt råd är att människor ska prata med och inte om varandra, det är en bra grund, säger Ulf Kristersson.

Det här även knakat en del kring Alliansen på riksplanet men Ulf Kristersson har en positiv syn på samarbetet i framtiden.

— Alliansen är ett fantastiskt projekt, vi kan se saker ur olika perspektiv men delar ändå samma värderingar, säger han.

MUF