De senaste dagarna har det handlat om spelare som lämnar Mullsjö AIS – men nu förstärker den västgötska SSL-klubben sin trupp rejält.

Spelaren som nu har presenterats är Jan Zaugg, en 22-åring som har sprutat in poäng i Schweiz högstaliga NLA de senaste säsongerna och som nu har skrivit på för ett plus ett år med Mullsjö AIS. Han kommer närmast från Floorball Köniz.

– Jag pratade med många olika personer om flera olika klubbar i Sverige och jag fick höra väldigt gott om Mullsjö från alla håll. Både om laget och hela organisationen. Mullsjö är en klubb som har höga ambitioner men också potentialen som behövs för att nå dit så jag ser fram emot att ansluta till klubben, säger Jan Zaugg i ett pressmeddelande.

Säsongen 2017-2018 stod Zaugg för hela 70 poäng (44+26) i Schweiz högstaliga och samma säsong blev han utsedd till ligans mest värdefulle spelare. Under den gångna säsongen gjorde landslagsforwarden 43 poäng på 31 matcher.

– Vi är naturligtvis mycket stolta över att ha vunnit dragkampen om Zaugg, en extremt duktig spelare som kommer att bli väldigt nyttig främst i det offensiva spelet, säger Mullsjö AIS sportchef Jesper Axell och fortsätter:

– Han har hög fart och är en väldigt bra offensiv spets. Givetvis är det alltid en anpassning att komma till en ny klubb och ett nytt land, men vi har väldigt god erfarenhet av schweizare och är övertygade om att Jan inte är något undantag.

Annons

Under den nyss avslutade säsongen gjorde Tim Braillard stor succé i Mullsjö AIS-tröjan. Braillard blev, efter Roger Gerber, den andre schweizaren i klubbens historia. Och nu blir alltså Jan Zaugg den tredje.

Relaterat: Lämnar Mullsjö AIS – efter sju år
Relaterat: Lämnar Mullsjö AIS trots kontrakt – hyllar supportrarna: ”Publiken var höjdpunkten”
Relaterat: Lämnade uppdraget i Mullsjö – tar över Fagerhult Habo