Jönköpings-Posten

Annons

Så blev Mullsjöbon pressad om dubbelmordet: ”Var det värt 15 000?”

Så blev Mullsjöbon pressad om dubbelmordet: ”Var det värt 15 000?”

Mullsjöbon förhördes cirka 15 gånger av polisen. I ett av de senare förhören, som genomfördes i december, pressades han hårt av förhörsledarna.
– Var det värt det? frågade förhörsledaren om att han tog ut 15 000 kronor från det mördade parets konto.

Hej!

Artikeln är en del av vårt premiuminnehåll, vill du fortsätta läsa klicka nedan.

Annons

Mullsjöbon döms till livstids fängelse

Under onsdagen kom domen från Göta Hovrätt mot Mullsjöbon som var misstänkt för dubbelmordet i Mantorp. Hovrätten fastställer tingsrättens beslut att han ska dömas till livstidsfängelse.

I dag faller domen mot Mullsjöbon om Mantorpsmorden

Mullsjöbon dömdes till livstids fängelse vid Linköpings tingsrätt för att ha mördat ett äldre par i Mantorp. I dag klockan 11.00 faller domen vid Göta hovrätt.

Rättegången mot Mullsjöbon har avslutats – då kommer domen

På fredagen avslutades rättegången mot Mullsjöbon som åtalas för dubbelmordet i Mantorp. Det är nu upp till hovrätten att bedöma om han ska få livstids fängelse eller inte.
– Det finns inga andra alternativ som jag ser det, säger åklagare Helene Gestrin.

Mullsjöbons advokat: ”Detta har inte utretts” om Mantorpsmorden

Mullsjöbons advokat Henrik Lindblom ifrågasätter bedömningen kring tiden för när det mördade Mantorpsparet dog.
– Jag håller inte med tingsrätten om att detta är utrett, säger han.

Dubbelmordet: Ingen vet varifrån fingeravtrycken kommer

Under måndagen hölls den första rättegångsdagen mot Mullsjöbon i Göta Hovrätt om dubbelmordet i Mantorp. Nya uppgifter framkom kring de ännu oidentifierade fingerspåren samt om skoavtrycken på brottsplatsen.

Rättegången om dubbelmordet i Mantorp igång i hovrätten

På måndagen inledde Göta hovrätt rättegången mot Mullsjöbon som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för dubbelmordet i Mantorp. Mullsjöbon visade inga reaktioner när åklagaren förklarade hur mordet gick till, rapporterar JP:s reporter på plats.

Dubbelmordet i Mantorp - detta har hänt

Det är över ett år sedan dubbelmorden i Mantorp. Rättegången i Hovrätten börjar på måndagen. JP blickar tillbaka och redovisar vad som har hänt i fallet.

Hovrätten tar upp Mantorpsmordet

I maj dömdes en 24-årig familjefader från Mullsjö till livstidsfängelse för mord på ett äldre par i Mantorp. Mannens försvarare har tidigare berättat att mannen vill frias för mord.
Nu kommer fallet att prövas av hovrätten

Krönika: ”Därför namnger vi inte Mullsjöbon”

Att bli ”uthängd” med namn i de lokala medierna är inte en del av ett livstidsstraff för mord. Det kan i vissa fall bli konsekvensen av en morddom, men det finns fler saker att ta hänsyn till när beslutet ska fattas om en namngivning av en brottsling.

"Vi kommer att överklaga"

Livstidsdomen mot Mullsjöbon kommer att överklagas till hovrätten.
– Vi delar inte tingsrättens bevisvärdering, säger Henrik Lindblom mannens advokat.

Vätterhem tvingas betala 300 000 kronor – bygge drar ut på tiden

Vätterhems planerade bygge på Kungsängen drar ut ytterligare på tiden. Nu tvingas bolaget att betala 300 000 kronor i vite.
– De har fått förlängning tidigare, säger Anders Jörgensson, politisk vilde och ordförande i tekniska nämnden.

JIK-stjärnan utsatt för homofobisk attack: "Det var hemskt"

JIK tog en imponerande seger mot topplaget Växjö Vipers på bortaplan.
Men matchen kom att handla om något helt annat för JIK-stjärnan Otto Weidman – som fick ta emot en homofobisk kommentar.
– Detta var hemskt och jag står upp för homosexualitet tillsammans med min bror, familj, mitt lag, och min förening, skriver han på Twitter.

Byggboomen i Vaggeryd – nya områden tar form

Tre stora byggprojekt har inletts under den gångna veckan. De lär påverka såväl Vaggeryd som Skillingaryd.

Mia Isaksson om att kana på ändan i lervälling

”Trappan ner till stranden borttagen på grund av fallrisk” stod det på en ilsket självlysande varningsskylt, fastnitad på ett skyddande kravallstaket så att man inte skulle rasa handlöst nedför stupet mot Vättern.

Så ska A6-katastrof undvikas på nya Hedenstorp

2013 drabbades A6-området hårt av översvämning i samband med kraftigt skyfall. När nya Hedenstorp byggs vill politiker undvika att samma sak sker igen.
– Det är viktigt att vi sätter på oss både hängsle och livrem, säger Susanne Wismén (KD), ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.

TV: De häpnar efter Hallbys fräcka variant: "Har jag nästan aldrig sett"

Hallby tog en tung seger mot Aranäs. Se godbitarna från matchen här - där bland andra Charles Hugoson visar upp en osannolikt bra spänst.

Allt för Sverige kom till Bottnaryd

Den populära SVT-serien ”Allt för Sverige” hittade till Småland. De hamnade i Astrid Lindgrens Värld, lärde sig om lördagsgodisets bakgrund och för en av deltagarna blev det en väldigt speciell dag i Bottnaryd.
– Jag känner en större koppling till Sverige och dess folk och jag är stolt över min bakgrund, sa Christina Wright från Tennessee om upplevelsen.

Jättebajshög återigen politisk fråga

Ett år efter förra beslutet i miljö- och hälsoskyddsnämnden, är fortfarande jättehögen med hundbajs kvar vid kenneln. Nu sätter politikerna ner foten.
– Vi tröttnar på att det hela inte kommer någonstans, nu måste något hända, säger Susanne Wismén, ordförande i miljö- och hälsoskyddsnämnden.
Artikel 2 av 19
Mullsjöbon döms till livstids fängelse
Tillbaka till startsidan