Tanken med söndagens musikgala är att bredda verksamheten, förklarar Lars Kyrkeryd, välkänd part i den dynamiska duo som driver Sägnernas hus. Nöjesstället är ju kanske mest känt för sina dansbandskvällar. Prisade är de också, i februari i år fick de för tredje året i rad ta emot utmärkelsen "Årets turistmål" inom kategorin dans.

– Nu har vi börjat lite med konserter också, säger Lars.

Att arrangera konserter är något av en chansning, säger kompanjonen och livspartnern Carina Edlundh:

– Det är en helt ny målgrupp, som inte kommer på våra dansevenemang. Det är för att testa marknaden för den här typen av evenemang, säger hon.

– Vi vill se om det här området vill ha den här typen av konserter, säger Lars.

Dragit fulla hus

Under musikgalan kommer artister som Caroline Wennergren och Kalle Åmark från Rockfolket att uppträda. Dessutom svensktoppskungen Carl Erik Thörn och Adorena Thörn. Trio mé Bumba kommer också. Bandet fick en brakhit med "Man ska leva för varandra" 1968. Legenden runt bandet säger också att de under en turné 1963 hade ett då ganska okänt band från Liverpool, Beatles, som förband.

Förhoppningen är nu att söndagens gala blir en framgång. För Sägnernas hus är evenemanget som sagt främst en testballong, den ekonomiska risken hamnar främst på representanterna för galan och artisterna. De tog initiativet till galan.

– De har dragit fulla hus på andra ställen med den här konstellationen, säger Carina.

Annons