Polisen fortsätter under dagarna att genomföra förhör med personer som bor i området runt Tovrida. Men utredningen är just nu i det läge att man avvaktar obduktionsrapport från Rättsmedicinalverket för att kunna räta ut flera frågetecken. Det handlar om mannen har mördats eller om han dött av någon annan orsak. Det handlar också om hur länge personen har varit avliden. Men framför allt: Vem han är.

Annons

— Vi har fortsatt med de utredningsåtgärder som vi har kunnat göra i syfte att täcka upp tänkbara scenarion. Obduktionen av kroppen genomförs idag och vi väntar på resultatet för att se hur vi ska kunna gå vidare, säger polisens chef för grova brott, Stefan Sundling.

Inte uppenbart brott

Det enda som Stefan Sundling med säkerhet kan bekräfta är att det just är en man.

— Mannen är avliden, det är ett känt faktum. Hur han har avlidit är det vi ska ta reda på. Det är inte uppenbart att det är ett brott som är begånget men vi kan inte utesluta det, säger Stefan Sundling.

Det har funnits uppgifter på att mannen har legat död en längre tid. När mannen upptäcktes var det fem personer på platsen. Personerna förhördes på stationen i Jönköping och släpptes senare under söndagen – förutom den man i 60-årsåldern som nu sitter anhållen, skäligen misstänkt för mord.