Som namnet antyder är nachosemlan inspirerad av de mexikanska majschipsen nachos som brukar ätas genom att doppas i exempelvis tomatsalsa och avokadoröran guacamole.

I semmelvarianten har chipsen bytts ut mot små brödbitar och dipsåserna har bytts ut mot mandelmassa och grädde.

— Vi gillade nachosemlan eftersom den innehåller lite av varje och det blev inte en lika stor och mastig semla som många andra varianter har blivit, säger Jeanette Juneborg, ägare till Gustafs Konditori.

Inspirationen till nachosemlan kommer från ett företag i Stockholm som var först ut med att producera semmelvarianten.

— Det här är första gången som vi tar in någon annan semla än de traditionella varianterna, säger Jeanette Juneborg.

Enligt henne har lanseringen av nachosemlan mest inneburit positiva reaktioner från såväl kunder i butiken som bland de som har kommenterat på konditoriets sidor på Facebook och Instagram.

— Jag tror att många kunder tycker att det är roligt när det prövas lite nya grepp, säger Jeanette Juneborg.