Hennes titel är director of international operations. Hon berättar att de första uppropen hölls i början av vecka 35.

— Det har skrivits spaltmeter om nedläggningen av Grennaskolan. Det är bra att uppmärksamma att det pågår undervisning, säger Hanna Ståhl till tidningen.

Annons

Ungdomarna kommer från Kina, Iran, Indien, Pakistan, Bangladesh, Hong Kong, Ryssland, Brasilien, Turkiet, Bulgarien och Nepal.

— De är redan förtjusta i Gränna - "här är vackert, rent och vänligt", skriver Annika Riman i facebook-gruppen Evenemang i Gränna. Hon är lärare på Pathway programmes, Jönköping University.

Reser med buss

Studenterna läser framförallt engelska men också lite svenska för att sedan börja studera på sina program i Jönköping efter avslutade studier här. De har undervisning fyra dagar i Gränna och en dag i Jönköping.

De bor i Gränna och under onsdagar tar de bussen till Jönköping.

— Vi hoppas att ni som också tar bussen vid den här tiden har lite överseende. Bussen fylls med studenter och det kan bli några minuters försening då alla ska stämpla sina busskort, skriver Annika Riman.

— För flera veckor sedan kontaktade vi JLT för en extra buss. Förra terminen fungerade det fint och vi hoppas att vårt goda samarbete med dem ska fungera även denna termin, tillägger hon.