Narnia ger sig ut på en ny vända med "I still believe tour". Förra gången var det Jönköping som var turnéstart och övriga Europa som det sedan fortsatte till. Den här gången är det Vetlanda som är första stopp och Sydamerika som är resterande delen av turnén.

— Det är där vi har absolut störst fanbase i världen. De har alltid gillat det passionerade med oss, säger Christian Liljegren.

Själva turnén kommer att bli en rejäl utmaning. De kommer att spela i flera av de största städerna på kontinenten och göra inte mindre än åtta spelningar som headlineband på elva dagar. Bandet har förberett sig minutiöst. Christian själv har till exempel gått ner över tio kilo och börjat löpträna rejält för att orka med.

Annons

— Det är nog den största vokala utmaningen som jag har gjort i mitt liv med åtta så stora konserter på elva dagar. Sista giget kommer vi att spela in på en stor arena med kameror och ljudinspelningar. Det ska bli ett livesläpp och ett dvd-släpp. Vi känner att det är en fin gest att ge de sydamerikanska fansen, de har väntat så länge på oss.

Läs mer: Narnia tillbaka med nytt material

Utöver spelningarna i Vetlanda och i Sydamerika är bandet även klart för en del festivaler - bland annat Sabaton Open Air, Gullbrannafestivalen och Sävsjö Celebration.

— Sedan fortsätter vi i höst, både i Sverige och utomlands. Vi ligger dessutom i förhandlingar om USA 2018. "I still believe tpur" som vi har dragit igång är starten på något som kommer att vara under det närmsta året.

Först väntar dock turnépremiären i Vetlanda på fredag i Hope Church i Vetlanda där de kommer att inviga deras nya lokaler.

— Vi kände att vi ville göra en spelning i Sverige innan Sydamerika för att leverera och testa hela showen. Det passade sig bra i och med att de har byggt en ny lokal där och vi blir invigningen.

Turnépremiären blir på långfredagen. Turnén i Sydamerika varar mellan 19 april och 2 maj.