För åtta år sedan bestämde sig Christian Liljegren att ta en paus från Narnia. Två år senare lades bandet på is av medgrundaren Carl Johan Grimmark. Däremellan sjöng German Pasqual på skivan "Course of a generation" - en skiva som kanske inte var i samma stil som tidigare Narniaskivor även om Christian beskriver Germans sång som briljant. Bandet låg sedan lågt ända fram till 2014.

Fakta: Narnia

Narnia är en kristen hårdrocksgrupp från Jönköping. Gruppen bildades 1996 och spelade fram ti..

Fakta: Narnia

Narnia är en kristen hårdrocksgrupp från Jönköping. Gruppen bildades 1996 och spelade fram till 2010. De tog sedan en paus på fyra år innan de återvände i en något annorlunda sättning.

Nuvarande lineupen är Christian Liljegren (sång), CJ Grimmark (gitarr, keyboard och körsång), Andreas "Habo" Johansson (trummor), Martin Passmark (keyboard) och Andreas Passmark (bas).

— Sedan vi lade ner Narnia så har både jag och Calle (Grimmark) fått många förfrågningar. Vi var ju ett älskat liveband. Så vi bestämde oss i slutet av 2013 att om vi ska göra det så ska vi gå tillbaka till rötterna och göra den bästa skivan någonsin.

Christian berättar att Carl Johan efter att beslutet kom började spotta ur sig låtar.

— Vi kände tidigt att det var fruktansvärt starka låtar. Vi har slitit hårt de här åren och har testat musiken på strategiskt valda spelningar. Bland annat på en hårdrocksfestival i Tyskland med Motörhead och Saxon. Vi märkte att folk vill ha tillbaka oss, de vill ha mer Narnia. Men det viktigaste är ändå att vi har en passion för det vi gör, säger Christian och fortsätter:

Annons

— Det är som Sweden Rock Magazine skrev, att vi var ett glädjefullt band. Det är det vi vill vara, ett feelgoodband där man kan hämta hopp och kraft.

Men hur låter då skivan? Christian berättar att de har jobbat frenetiskt i två år med skivan för att hitta rätt ljudbild och arrangemang. De har även tagit hjälp av Thomas "Plec" Johansson från Skövde för att hitta helt rätt med ljudet.

— Det är ett nytt kapitel, den här skivan är det gamla som möter det nya i en varm och skön produktion som verkligen låter 2016. Vi är ett av världens bästa inom vår genre och med den här skivan visar vi det.

I samband med att de gjorde comeback passade de även på att uppdatera sin marknadsföring. Bland annat skapade de en Facebooksida som till dagens dato har över 10 000 gillarmarkeringar. Och det är ett nytt musiklandskap överhuvudtaget som Narnia hamnat i efter ett antal år utanför.

— Det finns ju så många band, hur når du igenom bruset? Vi som ska försöka göra det är ju i 40- till 45-årsåldern. Vilka kommer ihåg oss? Så vi får jobba hårt på sociala medier, men främst får vi jobba hårt ute på vägarna, ute på turné.

Just turné är något som väntar. Tanken är att det ska bli en världsturné där de betar av länder som de inte har varit och spelat i innan. Men först är det en mer hemtam miljö som gäller. 23 september är det nämligen dags för turnépremiär på Sofiehof Underjord.

— De som kommer dit får se ett otroligt taggat Narnia, det kommer att bli en fest med publiken och det är så vi vill ha det. Narnia är en konsert för alla sinnen, man får vara delaktig, avslutar Christian.