Jag tror att både Erik Ersbergs och Mattias Tedenbys sover dåligt i natt.

De misstag som HV-målvakten och HV-anfallaren gjorde efter drygt halva andra perioden i 2–3-matchen mot Växjö får inte hända.

Spelare på den här nivån får inte sätta sina egna medspelare ”på pottkanten” på det viset.

För den ”passning” som Ersberg levererade till Richard Gynge innan han blev fri med HV-målvakten och gjorde 1–0 är oförlåtligt att göra.

Mattias Tedenby, som var tillbaka efter sjukdom, svarade sedan för en mycket ful huvudtackling på Liam Reddox i Växjö.

Tedenby fick rättmätigt ett matchstraff och jag tror att det kommer bli flera matchers avstängning för Tedenby. Vill det sig riktigt illa kan Tedenby få så många att han missar någon eller några matcher i åttondelsfinalen för HV71.

Det skulle givetvis inte vara bra för HV71 att inte ha med sin bäste poängplockare under säsongen när allvaret börjar.

I Vida Arena blev Tedenbys tackling kostsam för HV71. På 22 sekunder gjorde Växjö två mål i det power play som följde efter Tedenbys matchstraff.

Jag vet att jag låter som en papegoja, men upprepar det igen. HV71 gör för många individuella misstag och det har straffat sig i match efter match den här säsongen.

Uppförsbacken blev för lång i den här drabbningen, även om slutforceringen var bra. Växjö tappade en 3–0-ledning mot Rögle i lördags hemma och höll på att göra det på nytt, främst tack vare Oscar Sundh. HV-anfallaren är en kämpe och ger allt i varje match och nu höll han genom sin vilja på att se till att HV tog en poäng.

Men Växjö redde ut det hela och därmed är det även nu teoretiskt omöjligt att HV ska gå till en direkt slutspelsplats.

Nu gäller det för HV71 att bli åtta, men det kan bli nog så knivigt. Brynäs är fortfarande före med en match mindre spelad och Örebro närmar sig bakifrån, är bara två poäng efter HV.

Vad som talar emot HV på slutet är att laget har två bortamatcher kvar efter hemmamatchen mot Luleå på torsdag. Det har bara blivit två vinster på bortais på de tio senaste matcherna.

Det som gäller för HV i de tre återstående matcherna inför det stundande åttondelsfinalspelet är att vinna någon eller några matcher och få självförtroende.

Men framförallt måste den typen av grejer som hände mot Växjö tvättas bort. Som individuell spelare kan du inte straffa det egna laget på det viset som gjordes i Vida Arena.