Anna Lindahl och Andreas Blick bor i Bankeryd men befinner sig just nu i Sälen tillsammans med sina fyraåriga tvillingar Erik och Nellie.

På resan upp i lördags gjorde de en paus vid en bensinmack i Filipstad. När det var dags att åka vidare och sätta barnen i sina bilstolar igen, lades Nellies gosenalle tillfälligt på bilens tak.

— Efter fem, sex mil började Nellie prata om nallen. Då insåg vi att ingen av oss tagit bort den från taket och att den helt enkelt inte var med, säger Anna.

Gosenallen, en julklapp den allra första julen, är Nellie väldigt kär.

— Vi sa att hon kunde få Eriks när vi kom hem, för han är inte alls så förtjust i sin. Vi försökte också få henne att välja en ny i en affär, men det gick inte. Hon har vaknat på nätterna och gråtit av saknad och målat upp ett skräckscenario framför sig där nallen legat ensam i en vattenpöl.

Finns hos polisen

Annons

Direkt när försvinnandet uppdagades ringde föräldrarna till macken och bad personalen gå ut för att se om de kunde hitta nallen. Just då hade de inte möjlighet till det, men när Andreas ringde på nytt några dagar senare visade det sig att någon sett en länk på Facebook om en borttappad nalle. Andreas började googla och hittade till slut en artikel i Filipstads tidning, med rubriken ”Nalle hos polisen”.

— Det var ingen tvekan om att det var Nellies gosenalle. Där satt den i en stol på polishuset.

Nellies första känslor var blandade. Vad hade nallen gjort för att hamna där? Men när föräldrarna lyckats förklara att poliser är snälla och att gosenallen inget dumt hade gjort, byttes tårarna mot glädje.

— Alla med små barn vet nog hur kärt ett gosedjur kan vara, så lyckan är nu fulländad. Framför allt är vi tacksamma för att det finns så underbara människor som inte bara går förbi, utan tar sig tid att gå till polisen. Det betyder så mycket, för både barn och föräldrar, säger Anna som också vill lyfta fram polisens engagemang.

Skickas till Jönköping

På lördag går resan hem mot Bankeryd igen. Då är polisstationen i Filipstad stängd och Nellie kommer därför att få hämta ut sin gosenalle på polisstationen i Jönköping, dit den skickas.

— Eftersom det är hittegods måste det gå i en viss ordning och vi måste själva lösa ut den.

I framtiden lär gosenallen inte hamna på något biltak igen.

— Nej, nu kommer vi ha den under ständig uppsyn.