28-åringens kontrakt med NHL-klubben Chicago Blackhawks har gått ut och när han började följa HV71 på Instagram i fredags tog ryktena fart. Lite senare avföljde centern HV-kontot och hans agent Claes Elefalk sade följande till JP-sporten:

– Jag kan varken bekräfta eller dementera några uppgifter om någon klubb. Men kontraktet går ut och vi vill se vad det finns för alternativ, sade Claes Elefalk och fortsatte:

– Hans målsättning är att fortsätta spela i NHL. Först ska vi prata med hur Chicago ser på situationen och även se efter om någon annan NHL-klubb kan erbjuda ett avtal som känns bra för Marcus. Han är i nuläget absolut inte klar för någon annan klubb.

Nu berättar Marcus Krüger själv om HV-ryktena i en intervju med hockeynews.se:

– Det var inget speciellt. Jag tror jag var inne och kollade någon video från deras fystester och sen kom jag väl åt någon knapp och började följa dem. Jag följer många lag, Segeltorp också. Det blev väl en grej av det men det var ganska roligt och något man kan skratta åt, säger den dubble Stanley Cup-vinnaren till sajten.

Härnäst ska Marcus Krüger spela VM, som inleds på fredag, för Tre Kronor. Framtidsplanerna får därmed vänta.

Annons

– Jag tänker inte så mycket just nu. Just nu kommer väl inget att hända så jag får försöka göra det så bra som möjligt här. Det är det enda som spelar någon roll nu och det enda sättet jag kan hjälpa mig själv på. Allt det andra kommer inte att hända förrän i slutet på juli, så då kan man lika bra spela lite hockey på vägen dit, säger Marcus Krüger till hockeynews.se.

Relaterat: Galna ryktet: Stanley Cup-vinnare till HV?
Relaterat: Så stod sig HV71 i publikligan
Relaterat: 036hockey: Senaste nytt om HV:s lagbygge
Relaterat: Stjärnbacken lämnade HV71 – nu VM-uttagen
SHL