Larmet kom från korsningen vid Yonge Street och Finch Avenue i stadsdelen North York vid 13.27, lokal tid, skriver Aftonbladet.se.

Vet du mer, är du på plats i Kanada?

Enligt vittnesuppgifter, skriver nyhetsbyrån TT, ska det ha verkat som om att skåpbilens förare medvetet körde på människor längs en och en halv kilometer lång sträcka. TT skriver vidare, med hänvisning till det kanadensiska nyhetsbolaget CBC, att polisen gripit den misstänkte föraren.

Vet du mer, är du på plats i Kanada?

– Det här kommer att bli en komplex utredning, säger Peter Yuen, biträdande polischef, på en presskonferens, uppger Aftonbladet.se.

TT uppger att det är den gripna mannen identifierats som en 25-årig. Han kommer från stadsdelen Richmond Hill i den kanadensiska storstaden. Mannen ska inte ha några kända terrorkopplingar. Vad som kan ha varit den gripne gärningsmannens motiv är ännu oklart.

– Det är tydligt att den misstänkte ville bli avrättad. Han sökte ett "självmord via snut", säger det pensionerade polisbefälet Gary Clement till nyhetsbyrån Reuters.

Annons

Mannen som hade hyrt skåpbilen verkar medvetet ha valt att köra upp på trottoaren i hög fart på shoppingstråket Yonge Street i Toronto.