Kristian Røykås Marthinsen anslöt inför säsongen till HC Dalen från Kanada och Saskatoon Blades som spelar i WHL där gjorde han 29 poäng på 62 spelade matcher. Kristian har norska Lørenskog IK som moderklubb men har i större delen av sin karriär spelat i Almtuna. Höjdpunkten i hans karriär var 2017 där han draftades av Washington Capitals i sjunde rundan som nummer 213 totalt. Nu blir det ytterligare en säsong med HC Dalen.

– Jag trivs otroligt bra i laget med både lagkamrater och tränare så valet var ganska enkelt att ta. Jag har varit runt en hel del och spelat och tryggheten jag känner här i Dalen betyder mycket, det känns skönt att kunna landa ner i den. Klubben har det som krävs för att jag ska kunna ta ytterligare steg i min karriär och utvecklas som ishockeyspelare, säger han i ett pressmeddelande..

Även Kristians bror Andreas anslöt till Dalen inför säsongen då han lämnade Österrikiska Kitzbüheler EC som huserar i AlpsHL. Andreas har samma moderklubb som bror sin men har spelat större delen av sin karriär i Djurgården där han bland annat fått spela åtta matcher i SHL.

– Vi har varit runt en hel del och har egentligen bara spelat tillsammans som knattar, kanske att vi har representerat samma lag i någon turnering med Norge. Det är såklart kul att få spela i samma lag och bo i samma stad med det har ingenting med beslutet att förlänga med Dalen att göra. Jag trivs enormt bra i klubben och säger som Kristian att klubben har vad som krävs för mig att utvecklas. Det tillsammans med bra lagkamrater och tränare gjorde valet enkelt och det ska bli väldigt kul att få fortsätta i klubben som har något bra på gång, säger Andreas.

Annons