Sami Belay, som är ungdomsansvarig och tränare i Assyriska/Öxnehaga, ser fram emot att dra igång nattfotbollen, som kommer att spelas mellan 20.00 och 23.30 på lördagar. Spelarna som dyker upp till Öxnehaga Sporthall kommer att delas in i lag och sedan blir det flera spännande matcher under kvällens gång.

— Anledningen till att vi drar igång det här är att det har funnits en efterfrågan bland ungdomar på Öxnehaga. På lördagskvällar har inte ungdomarna under 18 år så där jättemycket att göra, men de har mycket energi och vi vill omvandla den energin till något positivt. Annars är risken att det blir en negativ energi, att någon gör något som inte är bra. Nu ger vi ungdomarna den här sysselsättningen, säger Sami Belay.

Har ni någon åldersgräns?

— 13 år och uppåt har vi sagt.

Hur länge kommer ni att köra på?

— Första tillfället är nu på lördag och sedan blir det fem lördagar fram till årsskiftet. Efter det fortsätter vi till slutet av mars, säger Sami Belay och fortsätter:

— Vi hoppas på stor uppslutning. Det finns många duktiga fotbollsprofiler på Öxnehaga, så det kommer säkert att bli underhållande fotboll. Men man behöver inte vara från Öxnehaga heller, alla ungdomar är välkomna.