Onsdag den 29 augusti öppnar den nya butiksytan på 3 300 kvadratmeter och i samband med detta tas 13 nya kassor i bruk för att minska på kötiderna. Detta skriver varuhuset i ett pressmeddelande.

I den nya butiksytan satsar Gekås framför allt på heminredning, belysning och hemtextilier. Det blir även premiär för de nya, stora kundvagnarna som rymmer 50 liter mer än de nuvarande.

Nya öppettider

I höst förlänger varuhuset sina öppettider så att kunderna kan handla längre. Under fredagar och lördagar i oktober och november kommer man att kunna handla fram till klockan 22 på kvällarna.

– De senaste åren har det blivit lite för intensivt så för att slippa långa köer under toppdagarna blir det behagligare att handla färdigt i en lite mer luftig miljö, säger vd Boris Lennerhov.

Renoveringar pågår för fullt på Gekås då varuhuset bygger ut sina ytor. Varuhuset bygger totalt 12 000 kvadratmeter ny butiksyta som ska vara klart till år 2020. När bygget är färdigt uppgår säljytan till 47 000 kvadratmeter, vilket är lika stort som sju fotbollsplaner.

Relaterat: Gekås planerar flera stora satsningar – nyheter redan till sommaren