Läs mer: Utredning klar - grönt ljus för arenabygge

Läs mer: Han ska leda arbetet med arenan

Turerna har varit många kring den nya fotbollsarenan i Jönköping. I januari fick de rödgröna genom sitt förslag att den skulle byggas på Jordbrovallen, efter att SD vänt i frågan.

Vändningen byggde på uppgifter om att det skulle finnas hemliga finansiärer som var intresserade av att bidra till arenan, uppgifter som senare ifrågasatts.

Arbetsgrupp redo

Samtidigt som frågan kring de hemliga finansiärerna stötts och blötts så har det konkreta arbetet med den nya arenan fortskridit.

I juni avslutades en av markundersökningarna och en arbetsgrupp, som ska ta fram ett anbudsunderlag, har satts samman.

Under tisdagen togs ännu ett steg på vägen. Då träffades representanter från kommunen och projektledningsföretaget Hifab.

Annons

Med på mötet var Mats Grönlund, projektledare från Hifab, och Kristian Henninge, marknadsområdeschef på Hifab, Liam Tran, projektledare på kommunen, och Daniel Håkansson, avdelningschef vid kommunens fastighetsavdelning.

— Det är ett jättespännande och intressant projekt, säger Mats Grönlund som kommer att leda arbetet.

Läs mer: Arenaledaren: En bra publikupplevelse viktigast

Förbereder möte

Mötet mellan de fyra handlade om att förbereda det sammanträde som hålls den 21 augusti, då hela arbetsgruppen samlas för att påbörja arbetet med att fram ett anbudsunderlag.

I arbetsgruppen ingår kommunala tjänstemän från berörda förvaltningar samt konsulter inom områden som VVS, ljud- och bild, el och arkitektur.

— Det vi gör nu är att vi förbereder mötet och snackar ihop oss. Det är viktigt att det här arbetet görs noggrant och på ett bra sätt, säger Daniel Håkansson.

"Otroligt spännande"

Anbudsunderlaget ska innehålla ritningar och tekniska beskrivningar som visar hur arenan kommer se ut, så att intresserade entreprenörer kan komma in med sina anbud.

Liam Tran är en av de kommunala tjänstemän som kommer att delta i arbetet.

— Det blir otroligt spännande, det här blir ju en helt ny del av staden, säger han.

Läs mer: J-Södra om arenan: Har en plan B

Läs mer: Hemlige affärsmannen talar ut