— Det finns många hundar som älskar att bada, säger Linn Zenno, ägare till Linns hundtrim och spa.

Fler motiveringar till att starta verksamheten behövs väl egentligen inte. Men det är inte bara för badglädjens skull som hon utökat hundtrimmets lokaler så att det nu även finns en meterdjup bassäng.

— Kroppen får sig ju en genomgång på ett skonsamt sätt.

Simningen är med andra ord bra för hundar som behöver rehabilitering, eller behöver gå ner i vikt och träna konditionen utan att slita ut sina leder.

Körkortskrav

Annons

Men det gäller att börja försiktigt. Den som vill komma och simma med sin hund på egen hand måste först ta ett simkörkort, för att lära sig grunderna och veta hur man introducerar hunden till simning.

— Har du en hund som är jätteöverviktig och som inte har rört på sig ordentligt på flera år, då kan du inte bara börja simma en halvtimme.

Det kan vara fullt tillräckligt med fem minuter i början. De flesta hundar behöver flytväst, iallafall tills de testat några gånger. Simningen rekommenderas för hundar från ett år men man kan börja leka så smått med det redan från ett halvårs ålder.

Fakta: Linns hundtrim & spa

Linn Zenno startade sitt hundtrim 2011.

Nu är de sex personer som jobbar där.

Hundarna..

Fakta: Linns hundtrim & spa

Linn Zenno startade sitt hundtrim 2011.

Nu är de sex personer som jobbar där.

Hundarna som kommer kan få sin päls trimmad, klorna klippta, bli masserade, få rehab och snart också simma.

Som ett gym

Hundsimmet kommer att erbjuda träning ihop med en instruktör, som hjälper till att lägga upp ett program för en hund som till exempel behöver rehabilitering.

Det finns även möjlighet att lösa medlemskap och boka egen simtid för sin hund. Bassängen och duschutrymmet är i en separat del, avskiljt från hundtrimmet. Den som löst medlemskap kommer att kunna passera in genom en egen ingång.

Och matte eller husse får också känna på vattnet.

— Om du vill gå i och leka med hunden så är det helt okej.

Bassängvattnet är klorerat, precis som på ett vanligt badhus. Det finns en ramp upp och snart kommer en fällbar ramp där hundarna ska gå ner i vattnet.

— Det är min man som har byggt det här. Han ska ha all cred.