Charlies häst och hund är en av landets största ridsportbutiker. Namnet är välkänt hos ryttare och Jönköpingsbutiken brukar synas på större mässor och event. Den fysiska butiken finns bara i Jönköping och på torsdag i nästa vecka nyöppnar de i Erikshjälpens gamla lokaler, intill Kilands mattor på Solåsen.

— Vi tänker att det är bra för att det är nära E4 och nära till avfarten, säger vd Totta Ogander.

Kunderna kommer inte bara från Jönköping och i det nuvarande läget, bredvid Ica maxi, har de märkt av att kunderna kan få svårt att ta sig till butiken. Något som de hoppas ska bli bättre nu.

Annons

På onsdag har de öppet sista dagen i den gamla lokalen och sen följer en veckas flyttbestyr. På torsdag i nästa vecka är det nyöppning och det blir lite extra aktiviteter hela helgen.

— Vi har leverantörer på plats som visar nya produkter och vi har lite nya kampanjer.

En fjärdedel av omsättningen kommer från e-handel och de senaste åren har företaget även inlett ett samarbete med Granngården. En liten del av Charlies sortiment finns nu hos 40 av Granngårdens butiker runt om i landet. Dessutom går hela sortimentet att beställa.

— En kund i Norrland kan få grejer från Charlies fraktfritt till sin butik.

Konceptet har fallit väl ut. Jönköpingsgänget har utbildat Granngårdens personal i sitt sortiment.

— Det har varit ett sätt för oss att nå fler delar av Sverige, där vi inte har butik men kanske har efterfrågan på våra produkter, säger Totta Ogander.