Under fredagen öppnade inredningskedjan Chilli sin första butik i Jönköping. Tillskottet bland möbelbutiker verkar välkommet, Jönköpings-Postens artikel tidigare i våras om planerna hade många läsare och folk har även hört av sig med förfrågningar direkt till Chilli.

Folk har ringt

– Folk har ring en hel del till oss och undrat om vi inte ska öppna snart? Det är kul när man känner att det finns ett så tydligt intresse bland kunderna, säger Sofia Karlsson, regionsansvarig på Chilli och projektledare för nya butiker inom kedjan. Ursprungligen hade vi siktat på att komma igång några veckor tidigare, men nu är vi i alla fall på plats.

Brett sortiment

Chilli har ett brett sortiment av både möbler och övrig heminredning och enligt dem själva vill man erbjuda modern och rolig inredning till bra priser. Butikerna har avdelningar för exempelvis kök, belysning och möbler och vill att kunden ska mötas av varor i mängd.

– Vi småduttar inte med en visp här och en kudde där, vi vill göra våra erbjudanden tydliga för kunderna, förklarar Sofia Karlsson.

Lisa Bäckström, som normalt är butiksansvarig i Växjö, håller i rodret butikens första vecka:

Eget varumärke

– Jönköping är en stor stad och jag är säker på att det finns plats för oss här. Vi har ett kul och lite udda sortiment som jag tror kan tilltala många, säger Lisa Bäckström. Vi har egna importörer och vi säljer även en hel del varor under eget varumärke. Här har du chansen att hitta något som inte alla har hemma, menar Lisa Bäckström.

Fakta: Chilli i Sverige

Butikskedjan. Chilli har funnits sedan 2002 och skapades som en avknoppning från dåvarande Cerve..

Fakta: Chilli i Sverige

Butikskedjan. Chilli har funnits sedan 2002 och skapades som en avknoppning från dåvarande Cervera. Chilli är privatägt och har sitt huvudkontor i Göteborg. Kedjan har idag 23 butiker i Sverige och omsatte 2014 cirka 320 mkr.