Bokcirkeln bestod av Frida Boklund, Tina Gardestrand, Sven Rydell, Anna Mårtensson och Emilia Söelund. På torsdagskvällen grottade de ner sig i en diskussion om boken Norra Latin av författaren Sara Bergmark Elfgren.

— Vi har haft en digital bokcirkel där vi haft en chatt där vi skrivit till varandra om hur det har gått med läsningen och vad vi har för tankar. Sen tänkte vi att vi samlas och diskuterar det live. Det är som en avslappnad kickoff av SmåLit, säger Emilia Söelund som är kulturredaktör på Jönköpings-Posten.

Temat för litteraturfestivalen SmåLit är läslycka. Något som JP också haft en artikelserie om där bland annat lastbilschauffören som blev författare intervjuas. De flesta i panelen var inga bokmalar men med Norra Latin har de hittat läsglädjen.

Annons

— Jag hade ett 50-tal olika glasögon men inga läsglasögon. Så inför Norra Latin skaffade jag mig det så att jag hade rätt verktyg. Jag har läst mer i januari än under hela förra året, säger Anna Mårtensson som till vardags är åklagare.

Norra Latin har inslag av fantasy som inte är en genre som tilltalade hela panelen.

— Jag kommer att läsa mer romaner och mindre fantasy, säger Sven Rydell, näringslivschef.

Tina Gardestrand har tagit in läslyckan i familjen.

— Nu var vi två personer som satt i varsin läsfåtölj varje kväll. Det vara så skönt att fly in i något och där här sparkade igång läslusten både för mig och min man, säger Tina Gardestrand.

Frida Boklund, regionchef för Företagarna, gillade konceptet med bokcirkel.

— Jag gillar att någon säger till mig att jag ska läsa en speciell bok. Jag kommer nog att anmäla mig till en ny bokcirkel, säger Frida Boklund.

Författaren Sara Bergmark Elfgren kommer att medverka i en öppen bokcirkel om Norra Latin på lördag 13.30 i Jönköpings stadsbibliotek.