Läs mer: Ny mataffär och storlager ger 50 nya jobb i Jönköping

Det där med hem är en sanning med modifikation. Den i dag 44-åriga Jönköpings- och Habo-sonen var 27 år när han flyttade. Under de senaste 15 åren har han bott i Skillingaryd.

— Jag har inte bestämt mig än om jag ska flytta. Det går ju faktiskt att pendla det handlar väl om cirka 25 minuter.

Förutom huset på Sturegatan är Thomas med i Vaggeryd Muay Thai & Boxing, där han är tränare. Det engagemanget räknar han med att behålla, oavsett boendet.

Annons

Thomas kan se tillbaka på 6,5 jätteroliga år i Skillingarydsbutiken. Till höjdpunkterna räknar han ombyggnaden 2014, vilket gav ett lyft som har gjort att omsättningen ökade med 33 procent.

Läs mer: Många nyheter i nygjorda Hemköp och Förbutik nyhet när Hemköp bygger om

Ombyggnationer och en fin butik till trots, det är ändå personalen han kommer att sakna mest:

— Under mina år är det många som har gått i pension och jag har anställt många av de som nu jobbar i butiken. Där hade jag mycket hjälp av samarbetsprojektet ”200 i praktiken”, varifrån åtta stycken kommer, berättar Thomas Bjurek.

Läs mer: Erfarenheter av 200 i praktiken

När Thomas nu rekryterar personal, handlar det om de framtida medarbetarna i Jönköpingsbutiken. Det har ännu inte utsetts någon ny butikschef till Skillingarydsbutiken.

Den nya butiken i Munksjöstaden kommer att ligga i bottenvåningen på en av de senast byggda huskropparna, mellan nuvarande Shell och höghuset ”Toarullen”.