— Vi är cirka 15 personer som jobbar hårt nu för att få färdig bagarstugan. Allt kommer inte var klart, men det mesta. Så nu ser vi fram mot firandet, säger Sofie Rotstedt, som är med i Sockenrådet.

Sommarkväll startade på 1990-talet. Anledningen var en vikande befolkningskurva på orten. När så skola hotades kraftsamlade bygden.

Syftet med Sommarkväll var att starta en mötesplats för både unga och äldre.

— Man märkte snabbt positiva effekter på bygden och fler fick upp ögonen för den och flyttade hit. Nu planerar kommunen till och med för en ny förskola och det känns fint, säger Sofie Rotstedt.

120 personer jobbar ideellt med evenemanget varje sommar. Den här säsongen bjuds det på allt från musikunderhållning till servering, hundspann, konstflyguppvisning, veterantraktorkortege och mycket annat.

Sommarkväll har blivit en härlig mötesplats i 25 år. I vinter har bygden kraftsamlat för ytterligare en. Det handlar om bagarstugan. Den ska nu bli en samlingspunkt där både gammal och ung kan mötas. Storbak, pizzakvällar och andra mysiga aktiviteter ska varvas med kurser i exempelvis bakning eller matlagning. Tanken är också att skola och förskolan ska använda den.

På onsdag invigs den av kommunalrådet Ann-Marie Nilsson (C).